Købmænd hjælper 200 coronaramte sportsklubber og foreninger

200 sportsklubber og foreninger over hele landet har taget imod et tilbud fra deres lokale købmand om hjælp oven på corona-nedlukningen.

Mange lokale foreninger og sportsklubber blev hårdt ramt på økonomien som følge af nedlukningen af samfundet. Kontingenterne fra medlemmerne udeblev, og sponsorer tøvede med nye aftaler, fordi de selv var påvirket af corona-krisen. Frie købmænd fra blandt andet MENY, SPAR og Min købmand over hele landet har derfor tilbudt klubberne sponsorater på op til 40.000 kr.

Aftalerne om sponsorater er indgået med en bred vifte af foreninger, heraf en del lokale fodbold- og håndboldklubber, men også Gladsaxe Garden, knallertklubben Brovst on Mopeds, Filskov Fodboldgolf, skytteforeninger og faldskærmsklubber er blandt modtagerne.

Sponsoraterne er finansieret via uddelinger fra KFI:

”Med uddelingspuljen på 10 mio. kr. giver vi de frie købmænd over hele landet mulighed for at understøtte de lokalsamfund, de er en del af. Købmanden spiller ligesom foreningslivet en helt central rolle i lokalsamfundet. Med puljen har købmændene været med til at hjælpe klublivet i gang igen efter corona-krisen,” siger uddelingschef Marie Scott Poulsen.

Siden 2014 har KFI uddelt cirka 500 mio. kr. til købmændene i Danmark. En stor del af uddelingerne ydes til købmænd, der er i gang med at modernisere, bygge om eller udvide deres butikker. Pengene er ligeledes uddelt til større, tværgående projekter. For eksempel et digitalt løft af den frie sektor, uddannelse og videreuddannelse af købmændene samt initiativer, der hjælper købmændene med at reducere energiforbruget til gavn for miljøet.