Købmænd hjælper 15.000 trængte familier op til jul

Mange familier er økonomisk pressede af el-omkostningerne og inflationen. Dem, der i forvejen har det sværest, er ofte hårdest ramt.
Derfor har KFI oprettet en pulje med navnet ”Julehjælp” på 6 mio. kr. Her kan frie købmænd ansøge om en uddeling på op til 25.000 kr., som de kan bruge til at gøre en forskel lokalt i juletiden, for eksempel i samarbejde med velgørende foreninger, plejehjem eller børnehjem.
KFI har allerede modtaget mange ansøgninger fra købmændene. De fleste samarbejder med lokalafdelinger af velgørende foreninger, som ofte fordeler hjælpen til trængende familier i form af julekurve med julegodter og mad. Hvis alle midlerne i puljen bliver brugt, vil købmændenes hjælp nå ud til cirka 15.000 familier.
”Mange steder er købmanden det naturlige omdrejningspunkt og en af de større arbejdspladser i lokalsamfundet. Derfor er forventningerne til dem om at yde støtte eller sponsorere lokalt også høje. Det er baggrunden for, at vi har valgt at etablere puljen. Købmændene er selv hårdt ramt på økonomien på grund af de store el-regninger. Dem forsøger vi samtidig at hjælpe via en særlig uddelingspulje, som vi kalder ”Energitilskud”, siger adm. direktør i KFI Erhvervsdrivende Fond, Terje List.
I 2020 var danskerne plaget af Corona. Dengang modtog mere end 200 plejehjem, børnehjem, lokale afdelinger af Røde Kors, kirker, handelsstandsforeninger og Julemærkehjem over hele landet julehjælp fra de frie købmænd i blandt andet MENY, SPAR og REMA 1000.

Yderligere information:
Kommunikationschef Per Sten Nielsen, 21 66 18 77

 

 

KFI Erhvervsdrivende Fond, tidligere Købmændenes Finansieringsinstitut, er oprindeligt stiftet i 1955. KFI arbejder for at styrke den frie købmands position i Danmark og stiller lejemål, finansielle ydelser og uddelinger til rådighed for købmændene. Siden 2014 har KFI uddelt 750 mio. kr. til de frie købmænd i Danmark. Fondens indtægter kommer primært fra en portefølje af erhvervs-og beboelsesejendomme.