Nu sker der noget i Domus Vista!

I oktober påbegyndes en ombygning af Domus Vista.  Det er KFI Erhvervsdrivende Fond (KFI) der ejer centerdelen af Domus Vista, og KFI har i længere tid samarbejdet med Frederiksberg Kommune om en udviklingsplan for centret.

Domus Vista centret kommer fremover til at bestå af en stueetage med bl.a. butikker og et community center. Førstesalen kommer til at bestå af ungdomsboliger.

Borgmester Jørgen Glenthøj (C) er meget tilfreds med, at håndværkerne nu rykker ind. ”Vi har længe og med stor tålmodighed arbejdet på at finde en løsning, som vil kunne løfte Domus Vista og området omkring centret. Jeg er meget tilfreds med, at vi ud over moderne butikker og community center også får bygget 127 ungdomsboliger. Det er et projekt, som vi har ventet ganske længe på”, siger han.

Ombygningen af selve centret er første del af projektet. De senere faser omfatter arealerne uden om centret. ”Når vi er færdige med projektet forventer vi at udvikle udearealerne sammen med Frederiksberg Kommune, således at Domus Vista igen fremtræder tidssvarende og udnytter sin helt unikke placering”, siger administrerende direktør Jesper Loiborg, KFI.

Som en del af projektet sælger KFI førstesalen i centret til TK Development, der har indgået aftale med entreprenørfirmaet TL Byg A/S om at ombygge førstesalen til ungdomsboliger. 123 af de 127 ungdomsboliger på første salen bliver et-værelses lejligheder, mens de sidste fire får to værelser. ”Vi er meget tilfredse med at forestå udvikling, opførelse og salg af de mange ungdomsboliger. Det kommer til at give ejendommen og hele området et løft. Det passer samtidig rigtig fint ind i vores strategi om at udvikle flere boligprojekter”, siger administrerende direktør Frede Clausen, TK Development.

TK Development har betinget solgt ungdomsboligerne til Koncenton, der kommer til at stå for udlejningen og udbyder projektet til danske investorer. ”Byernes tiltrækningskraft lægger stort pres på boligmarkedet. Som ejendomsinvestor kan man være med til at opfylde det boligbehov, der er i byerne, og samtidig opnå et attraktivt afkast”, siger Oliver Peters, investeringsdirektør i ejendomsselskabet Koncenton A/S. Det er ud fra dette ræsonnement, at Koncenton har valgt at købe en del af Domus Vista-ejendommen.

Formand for Frederiksberg Kommunes By- og Miljøudvalg Jan E. Jørgensen (V) glæder sig også over, at der sker noget i området: ”Netop udviklingen af Nordens Plads og Domus Vista har været en stor udfordring i de seneste år. Derfor er det meget glædeligt, at planerne omsider tager form, og vi kan imødese de første store resultater. Nu handler det om at fastholde det gode samarbejde og den fine dialog med beboere og erhvervsliv i området, så vi sammen kan sikre det tiltrængte løft i de kommende år”, siger Jan E. Jørgensen.

Kontaktdetaljer:

Borgmester Jørgen Glenthøj, tlf. 3821 2030

KFI Erhvervsdrivende Fond, adm. direktør Jesper Loiborg, tlf. 4199 3330

TK Development A/S, adm. direktør Frede Clausen, tlf. 8896 1010

TL Byg A/S, direktør Jens Nielsen, tlf. 2269 5503

Koncenton A/S, investeringsdirektør Oliver Peters, tlf. 2222 7010

Formand for By- og Miljøudvalget på Frederiksberg Jan E. Jørgensen, tlf. 6162 5174

Fakta:

  • KFI Erhvervsdrivende Fond købte i 2010 Domus Vista for at udvikle centret
  • KFI har sammen med Frederiksberg Kommune lavet en plan for udviklingen af centret
  • Stueetagen kommer til at bestĂĄ af et nyt Meny supermarked, tre nye store butikker, et sundhedscenter og et sĂĄkaldt community center for omrĂĄdets mange beboere
  • KFI har solgt førstesalen til TK Development, som vil ombygge den til 127 ungdomsboliger, der forventes klar til indflytning primo 2018.
  • TL Byg A/S fra Aalborg kommer til at stĂĄ for ombygningen
  • Byggeriet gĂĄr i gang i oktober 2016
  • Det bliver Koncenton, der kommer til at stĂĄ for udlejningen af ungdomsboligerne og udbyde projektet til semiprofessionelle og professionelle investorer