Ny profil skal styrke de frie købmænd

KFI har valgt Terje List som ny direktør, samtidig med at Jesper Loiborg fratræder. Terje List skal blandt andet skrue op for investeringerne i de frie købmænd og styrke dem i konkurrencen på markedet, siger bestyrelsesformand.

Terje List, ny direktør for KFI. Foto: Karl Nordlund. Download billedet

 

Danmarks frie købmænd skal styrkes, så danskerne også i fremtiden kan handle hos lokale købmænd, der ejer og driver deres egne butikker.

Derfor tiltræder Terje List som ny direktør. KFI er i gang med en omstilling, hvor der er sat skub i uddelingerne til de frie købmænd og investeringer i udviklingen af deres købmandsskab.

Terje List skal drive den udvikling endnu videre, siger Bo Rygaard, bestyrelsesformand i KFI:

”KFI er en veldrevet og meget solid forretning, og det er i høj grad Jesper Loiborgs fortjeneste. Nu er tiden inde til at sætte endnu mere skub i en udvikling, hvor vi hjælper de frie købmænd mest muligt. Terje List har omfattende erfaring indenfor dagligvare- og detailhandel. Han er den rigtige mand til at forstå købmændenes behov og hjælpe dem med at udvikle deres forretning.”

KFI er en fond, der stiller lejemål og finansielle ydelser til rådighed for frie, danske købmænd. I 2018 afsatte KFI 150 mio. kr. til uddeling blandt købmændene. KFI ejer sammen med Norgesgruppen og købmændene dagligvarekoncernen Dagrofa, der blandt andet driver kæderne MENY og Spar. KFI og Norgesgruppen ejer også den grønlandske supermarkedskæde Pisiffik.

De frie købmænd har gode muligheder for selv at bestemme varesortiment og indretning af deres butik. De udmærker sig for eksempel ved at føre lokale råvarer eller målrette deres forretning til det lokalsamfund, de er en del af.

Terje List var fra 2000-2017 direktør for Matas A/S og fra 1994-1997 som detaildirektør medlem af ledelsesgruppen i Dagrofa A/S.

Han ser frem til at arbejde videre med en struktur, der både skal støtte den individuelle købmand i hans forretning og det frie købmandsskab i det hele taget.

”Det er i høj grad de frie købmænd og hans eller hendes personlige engagement, som sørger for, at der findes dagligvarebutikker i Danmark, hvor man kan få en indkøbsoplevelse, der ikke ligner enhver anden. Det er ægte købmandsskab. Jeg ser det som et kæmpe privilegium at få lov at støtte en unik del af den danske dagligvarehandel,” siger han.

 

Blå bog

Terje Laurberg Lyngø List, f. 1965 i Sønderborg.

Nyansat adm. direktør i KFI Erhvervsdrivende Fond.

Terje List var adm. direktør i Matas A/S fra 2000-2017 og topchef for i alt 292 butikker og webshop. Han ledede Matas under tre forskellige ejerformer: Først som en virksomhed ejet af selvstændige butiksejere, så i kapitalfondsejerskab og endelig som børsnoteret virksomhed. Matas etablerede under Terje Lists ledelse landets største kundeloyalitetsprogram med omkring halvanden million medlemmer.

Fra 1997-2000 var Terje List adm. direktør i dagligvarekoncernen Suma Holding A/S, der drev 32 supermarkeder, og som senere blev solgt dels til Salling Group A/S og dels til KFI.

Terje List har desuden været en del af ledelsen i Dagrofa A/S fra 1994-1997 og mejerivirksomheden Enigheden A/S fra 1989-1994.

Han sidder i bestyrelsen i optikervirksomheden Synsam Group AB (bl.a. Profil Optik) og i 3C Retail A/S (bl.a. Leasy A/S). Han var medejer af Riccos Kaffe Aps fra 2018-2019.

Terje List har en kandidatgrad i økonomi og virksomhedsledelse fra CBS.

Han modtog i 2017 Dannebrogsordenens Ridderkors.

Han er gift med Liselotte Højland List og har tre børn. Familien bor i Klampenborg nord for København.

 

Kontakter

Per Sten Nielsen
Kommunikationschef i KFI
Tlf.: 21661877/39156030
Mail: psn@kfi.dk