Ny formand for KFI

Bo Rygaard ny formand for KFI - Michael Christiansen nyt medlem af bestyrelsen

Pressemeddelelse den 26. september 2014.

Bo Rygaard, adm. direktør i Dreyers Fond, er valgt som ny bestyrelsesformand for KFI Erhvervsdrivende Fond. Samtidig er Michael Christiansen, adm. direktør i IDdesign, nyvalgt til KFI’s bestyrelse.

Bo Rygaard har siden 2012 været adm. direktør for Dreyers Fond, som driver ejendomsvirksomhed samt støtter og investerer filantropisk i advokat- og arkitektstandens udvikling i bred forstand. Han har tidligere været koncerndirektør i Rockwool, Nordisk Film, Fazer og Duni koncernen. Bo Rygaard er ligeledes formand for bestyrelsen i virksomhederne Skamol, Huscompagniet og Schultz Information, samt medlem af bestyrelserne i andre selskaber og fonde.

Bo Rygaard blev valgt til bestyrelsen for KFI Erhvervsdrivende Fond i maj 2014 og afløser nu Frits Rasmussen som formand. Bo Rygaard har en grundig indsigt i erhvervsdrivende fonde og har desuden i en årrække beskæftiget sig med byggeri og ejendomme i bred forstand, og de kompetencer er særligt relevante for KFI, som er en af Danmarks største ejendomsudlejere til især detailhandelen.

Michael Christiansen har 24 års erfaring fra lederstillinger i dansk detailhandel. Han har siden 2011 været adm. direktør for IDdesign, Danmarks største detailhandler inden for møbler og boligindretning med 60 ILVA, IDEmøbler og IDdesign møbelhuse. Han har tidligere været adm. direktør for detailhandelskæden Fakta og byggemarkedskæden Silvan. Michael Christiansen har indgående beskæftiget sig med placering, køb, drift og finansiering af detailhandelsbutikker, og de kompetencer understøtter KFI’s mål om at udvikle og drive et moderne, velbeliggende butiksnet for danske købmænd. Michael Christiansen er bestyrelsesmedlem i Dansk Erhverv, Bygma og Shoe D-Vision.

Ud over Bo Rygaard og Michael Christiansen tæller KFI’s bestyrelse næstformanden Michael Holm Johansen (tidl. direktør for Coca-Cola i Central- og Sydeuropa og bestyrelsesmedlem i internationale virksomheder) og Lisbeth Dalgaard (købmand og formand for De Samvirkende Købmænd).

Michael Christiansen afløser Frits Rasmussen, som har været medlem af KFI’s bestyrelse siden 1993 og formand siden 2011: ”Frits Rasmussen har været en sikker hånd på roret i en tid med betydelige omstillinger af KFI med ny ledelse, ny governance, nyt formål, nye vedtægter, udarbejdelse af strategi og mål, samt professionalisering af organisationen med meget mere. Frits har i høj grad stået på mål for den nødvendige modernisering af KFI og været med til at stille skarpt på fondens rolle i forhold til de frie, bæredygtige danske købmænd”, siger Bo Rygaard.

Yderligere oplysninger:
Bestyrelsesformand Bo Rygaard, KFI Erhvervsdrivende Fond, telefon 40 15 07 08
Adm. direktør Jesper Loiborg, KFI Erhvervsdrivende Fond, telefon 41 99 33 30, e-mail jl@kfi.dk

Pressemeddelelse den 26. september 2014