KFI vil arbejde for at få flere kvinder blandt landets selvstændige købmænd

KFI og Tænketanken EQUALIS er gået sammen om et ambitiøst projekt, der i tæt samarbejde med branchen på sigt skal skabe større kønsdiversitet blandt landets selvstændige købmænd.

Flere kvindelige ledere og butiksejere blandt landets selvstændige købmænd. Det er målet med et nyt projekt, som KFI Erhvervsdrivende fond i dag søsætter i samarbejde med Tænketanken EQUALIS.

Projektet er det første af sin art, der skal afdække status quo på kønsbalancen på tværs af købmandsbranchen. I foråret 2025 munder det ud i et handlingskatalog med konkrete forslag til, hvordan landets købmandsforretninger kan blive bedre til at få øje på, udvikle og rekruttere flere kvindelige ledertalenter.

”Først og fremmest vil vi være klogere på, hvorfor vores branche – ligesom rigtig mange andre brancher herhjemme – har udfordringer med kønsdiversiteten på ledelsesniveau. Den viden er nemlig afgørende for at kunne skabe de nødvendige forandringer”, siger direktør i KFI, Terje List.

Han ser mange gode grunde til at gøre en indsats for at få flere kvinder ind på ledende poster. Flere undersøgelser viser, at en nogenlunde ligelig fordeling af mænd og kvinder på ledelsesniveau helt generelt skaber bedre trivsel blandt alle ansatte. Dertil kommer, at et målrettet fokus på at skabe bedre kønsbalance vil give landets selvstændige købmænd forretningsfordele, fordi det giver et større rekrutteringsgrundlag til butiksledelserne i en tid med mangel på arbejdskraft.

”KFI ønsker at samle dagligvarebranchen om at finde de helt rigtige løsninger til at gøre branchen mere attraktiv for en bredere gruppe af ledere og selvstændige købmænd. Vores mål er, at vi i fremtiden kan bringe langt flere talenter i spil”, siger Terje List.

Den vision deler Dagrofa og Rema1000, der indgår i projektsamarbejdet og bidrager med data, viden og personale i initiativet.

Målrettede løsninger der virker
I Tænketanken EQUALIS er direktør Gine Maltha Kampmann begejstret for samarbejdet med KFI.

”Vi glæder os over muligheden for at gå grundigt og ambitiøst til værks. Når vi får overblik over, hvorfor så forholdsvis få kvinder ender med at blive købmænd eller souschefer, kan løsningerne på udfordringerne nemlig skræddersyes. Og det er forudsætningen for at lykkes”, siger hun.

”Vi vil på baggrund af vores analyser – og i samarbejde med repræsentanter fra branchen – give en række bud på helt konkrete greb, der er realistiske, nemme og effektive at arbejde med. Målet er, at vi identificerer de initiativer, der virker og skaber varig forandring i hele branchen”, siger Gine Maltha Kampmann.

 

Flere nyheder fra KFI

  • Alle nyheder
  • Andet
  • Ejendomme
  • Finans
  • Klima & Miljø
  • Uddelinger
Andet

KFI Erhvervsdrivende Fond styrker deres profil med ny kommunikationschef

Det bliver en erfaren profil, der fremover skal lede kommunikationsindsatsen hos KFI Erhvervsdrivende Fond. Således kan fonden annoncere Mette Gylling Petersen som ny kommunikationschef.

Læs mere
Klima & Miljø

PM KFI Bevilling

Dagligvarebranchen er god til at inkludere medarbejdere med funktions- nedsættelser: Nyt forskningsprojekt vil undersøge, hvad de gør rigtigt…

Læs hele nyheden her

...
Læs mere
Andet

REMA elever i New York

Hvert år kårer REMA 1000 landets to bedste butikselever, der får en inspirationstur til New York som gave. I år var det Caroline Mathilde Fihl ...

Læs mere

Georgrafisk spredning efter værdi

Vi ejer og administrerer 162 ejendomme med 391.000m² udlejningsareal og ca. 1.100 lejemål.

I størstedelen af ejendommene er der mindst et lejemål med en dagligvareforretning, og KFI er i alt udlejer til ca. 150 dagligvarebutikker, heraf godt 100 selvstændige købmænd.

KFI er den største uafhængige udlejer til danskdagligvarehandel.

John Wagner

Bestyrelsesmedlem

Ledelseserhverv

Adm. direktør for DSK 1995-2023. Best.fmd. Fonden af 1. oktober 1959. Næstfmd. VANA – dansk emballageansvar. Best.medl.: Dansk Selskab for Virksomhedsledelse. Medlem af Advisory Board Stop Spild af Mad, Madkulturen og Aveny-T.

Særlige erfaringer og kompetencer

Sagkyndig dommer i Sø- og Handelsretten (markedsføring og konkurrenceret). Tidligere medlem af en række udvalg og kommissioner på det erhvervspolitiske område og generalsekretær for Det konservative Folkeparti, politisk redaktør på Jyllands-Posten, Weekendavisen, Børsens Nyhedsmagasin og Berlingske samt medlem af DR’s bestyrelse.

Jesper Eigen Møller

Bestyrelsesmedlem

Ledelseserhverv

Fmd. Den Nationale Storebæltskomité, Thornæs Destilleri A/S, Entrepreneurship Denmark, Linkfire A/S og Konsolidator A/S. 

Særlige erfaringer og kompetencer

Erfaring indenfor bestyrelsesarbejde, ledelse, markedsføring og salg af dagligvarer. Tidl. direktør hos Coca-Cola, ISS og Toms Gruppen. Tidligere fmd. for Dansk Industri. Tidl. næstfmd. Brøndbyernes IF Fodbold A/S.

Michael Christiansen

Næstformand

Ledelseserhverv

CEO Cim Invest ApS og Cim Invest 2 ApS. CFO og partner i PriceShape A/S. Best. fmd. Golf Experten og Price Shape A/S. Næstfmd. Dagrofa ApS. Best. medl.: Unisport og BYGMA Gruppen A/S.

Særlige erfaringer og kompetencer

Lederstillinger i dansk dagligvarehandel og detailhandlen (IDdesign, Fakta og Silvan) og har bl.a. beskæftiget sig indgående med placering, køb, drift og finansiering af detailhandelsbutikker, samt onlinesalg og digitalisering af interne processer.

Bo Rygaard

Bestyrelsesformand

Ledelseserhverv

Adm. direktør Dreyers Fond. Best. fmd.: Netcompany A/S, Opti Group Int., Sovino Brands, KV Fonden og Richters Fond. Næstfmd. Statens Ejendomsselskab A/S. Best. medl.: Fondenes Videnscenter, Real Care fonden, Wexøe A/S samt Knud & Dagny Gad Andresen Fonden.

Særlige erfaringer og kompetencer

Erfaring indenfor dagligvarehandel, ejendomme og fonde: Koncerndirektør i hhv. Nordisk Film, Fazer International, Rockwool International og Duni International samt tidl. fmd. for Parken Sport & Entertainment A/S og Huscompagniet A/S.

“Et resultatet af tre fusionerede fonde, med et fælles mål om at støtte den selvstændige købmand”

Vores historie

KFI Erhvervsdrivende Fond, tidligere Købmændenes Finansieringsinstitut, er 
oprindeligt stiftet i 1955. KFI arbejder for at styrke de selvstændige købmænds position i
 Danmark og stiller lejemål, finansielle ydelser og uddelinger til rådighed for købmændene.

Ambitionen er at foretage de størst mulige og mest effektive uddelinger til
støtte for købmændene med udgangspunkt i fondens økonomiske resultater.
 De seneste 5 år har KFI uddelt 772 mio. kr. til de selvstændige købmænd i Danmark.

Fondens indtægter kommer primært fra en portefølje af erhvervs-og 
beboelsesejendomme. KFI ejer og administrerer 162 ejendomme med ca.
 391.000 m2 udlejningsareal og ca. 1.100 lejemål.

I størstedelen af ejendommene er der mindst et lejemål med en
dagligvareforretning, og KFI er i alt udlejer til ca. 150 dagligvarebutikker, heraf
 godt 100 selvstændige købmænd.

KFI er den største uafhængige udlejer til dansk
 dagligvarehandel.

Mission

KFI’s mission er at stille lokationer og finansielle ydelser til rådighed for den selvstændige købmand samt at uddele midler til denne under hensyntagen til bæredygtige løsninger

Vision

KFI’s vision er at styrke den selvstændige købmands position

Derfor arbejder vi for, at:

  • Spille en aktiv rolle i forhold til de selvstændige købmænd sammen med øvrige aktører
  • Sikre høj gennemsigtighed i muligheder og betingelser for finansiering
  • Opretholde en stærk finansiel kapacitet for at sikre evnen til at tilbyde konkurrencedygtig finansiering på langt sigt
  • Opretholde en balanceret kapitalstruktur for at sikre evnen til at tilbyde konkurrencedygtig finansiering på langt sigt
  • Kunne stille krav om brug af kvalificeret rådgivning i  forbindelse med samarbejde om lokationer og finansielle ydelser
  • Tilbyde konkurrencedygtige lokationer og finansielle ydelser gennem et højt kendskab til den enkelte købmands muligheder
  • Bidrage aktivt til at styrke de selvstændige købmænd og finansiere købmænd, der vurderes at have et langsigtet potentiale
  • Finansiere aktiviteter, hvis effekt er en styrkelse af alle  selvstændige købmænd