Spar endnu mere med AK-Centralen

Mange købmænd har allerede fået etableret energiovervågning i butikken og har hurtigt registreret positive effekter på økonomien. Men der er faktisk endnu flere penge at spare. Med AK-Centralen får du fintunet indstillingerne på dit køl og frost, så du opnår yderligere besparelser. Det er MENY i Maribo et af eksemplerne på:

”Vi tænkte egentlig, at vi havde optimeret vores energiforbrug. Med AK-Centralen opnåede vi en ekstra besparelse på næsten 25% på vores køle- og frostmøbler”, siger købmand Anders Jakobsen, MENY i Maribo.

AK-Centralen udnytter styringen, der allerede er installeret på køleanlægget. Medarbejderne på AK-Centralen kan justere dit køleudstyr på distancen, hvis det er et CO² anlæg af lidt nyere dato.

”Der er intet besvær forbundet med at være koblet op på AK-Centralen – udelukkende fordele. Den økonomiske gevinst er den mest oplagte. Hertil kommer, at jeg nu kan sove roligt om natten, fordi AK-Centralen har døgnovervågning på butikken”, siger Anders.

Tidligere kunne han opleve at blive vækket af en alarm midt om natten, blot fordi en køler i en kort periode havde en temperatur, der var 0,1 grad for høj.

Med AK-Centralen undgår du unødige driftsforstyrrelser. Svindet bliver nedbragt, fordi uregelmæssigheder i for eksempel køletemperaturer bliver opdaget med det samme, og samtidig øger du fødevaresikkerheden i din butik.

Du kan få alle udgifter til opstart af AK-Centralen samt omkostningerne til abonnementet de første to år betalt via en uddeling fra KFI. Forudsætningen for at få uddelingen til AK-Centralen er, at du i forvejen har Energiovervågning (EMS). Det kan du også søge uddeling til hos KFI.

Læs mere om AK-Centralen og ansøg her

 

 

Mere inspiration

 • Alle historier
 • Andet
 • Dit lokalsamfund
 • Fra butikken
 • Generationsskifte
 • Klima & Miljø
 • Uddannelse & Trivsel
Fra butikken

Stort set selvforsynende med strøm

Købmand Klaus Kristensen, Min Købmand i Bjerregrav, har fået installeret solceller på butiksejendommen. Han regner med, at solcellerne kan dække 60-70% af butikkens strømforbrug på ...

Læs mere
Uddannelse & Trivsel

Stolte mellemledere

I august 2023 bestod deltagerne på hold 5 REMA 1000’s mellemlederuddannelse – med støtte fra KFI.

Læs mere
Fra butikken

Investeringen er hurtigt tjent hjem

Købmand Benjamin Wammen Rosengren har energioptimeret sin butik med hjælp fra KFI. SPAR Munkebo har fået helt ny LED-belysning og nye kølere til frugt og ...

Læs mere

Georgrafisk spredning efter værdi

Vi ejer og administrerer 162 ejendomme med 391.000m² udlejningsareal og ca. 1.100 lejemål.

I størstedelen af ejendommene er der mindst et lejemål med en dagligvareforretning, og KFI er i alt udlejer til ca. 150 dagligvarebutikker, heraf godt 100 selvstændige købmænd.

KFI er den største uafhængige udlejer til danskdagligvarehandel.

John Wagner

Bestyrelsesmedlem

Ledelseserhverv

Adm. direktør for DSK 1995-2023. Best.fmd. Fonden af 1. oktober 1959. Næstfmd. VANA – dansk emballageansvar. Best.medl.: Dansk Selskab for Virksomhedsledelse. Medlem af Advisory Board Stop Spild af Mad, Madkulturen og Aveny-T.

Særlige erfaringer og kompetencer

Sagkyndig dommer i Sø- og Handelsretten (markedsføring og konkurrenceret). Tidligere medlem af en række udvalg og kommissioner på det erhvervspolitiske område og generalsekretær for Det konservative Folkeparti, politisk redaktør på Jyllands-Posten, Weekendavisen, Børsens Nyhedsmagasin og Berlingske samt medlem af DR’s bestyrelse.

Jesper Eigen Møller

Bestyrelsesmedlem

Ledelseserhverv

Fmd. Den Nationale Storebæltskomité, Thornæs Destilleri A/S, Entrepreneurship Denmark, Linkfire A/S og Konsolidator A/S. 

Særlige erfaringer og kompetencer

Erfaring indenfor bestyrelsesarbejde, ledelse, markedsføring og salg af dagligvarer. Tidl. direktør hos Coca-Cola, ISS og Toms Gruppen. Tidligere fmd. for Dansk Industri. Tidl. næstfmd. Brøndbyernes IF Fodbold A/S.

Michael Christiansen

Næstformand

Ledelseserhverv

CEO Cim Invest ApS og Cim Invest 2 ApS. CFO og partner i PriceShape A/S. Best. fmd. Golf Experten og Price Shape A/S. Næstfmd. Dagrofa ApS. Best. medl.: Unisport og BYGMA Gruppen A/S.

Særlige erfaringer og kompetencer

Lederstillinger i dansk dagligvarehandel og detailhandlen (IDdesign, Fakta og Silvan) og har bl.a. beskæftiget sig indgående med placering, køb, drift og finansiering af detailhandelsbutikker, samt onlinesalg og digitalisering af interne processer.

Bo Rygaard

Bestyrelsesformand

Ledelseserhverv

Adm. direktør Dreyers Fond. Best. fmd.: Netcompany A/S, Opti Group Int., Sovino Brands, KV Fonden og Richters Fond. Næstfmd. Statens Ejendomsselskab A/S. Best. medl.: Fondenes Videnscenter, Real Care fonden, Wexøe A/S samt Knud & Dagny Gad Andresen Fonden.

Særlige erfaringer og kompetencer

Erfaring indenfor dagligvarehandel, ejendomme og fonde: Koncerndirektør i hhv. Nordisk Film, Fazer International, Rockwool International og Duni International samt tidl. fmd. for Parken Sport & Entertainment A/S og Huscompagniet A/S.

“Et resultatet af tre fusionerede fonde, med et fælles mål om at støtte den selvstændige købmand”

Vores historie

KFI Erhvervsdrivende Fond, tidligere Købmændenes Finansieringsinstitut, er 
oprindeligt stiftet i 1955. KFI arbejder for at styrke de selvstændige købmænds position i
 Danmark og stiller lejemål, finansielle ydelser og uddelinger til rådighed for købmændene.

Ambitionen er at foretage de størst mulige og mest effektive uddelinger til
støtte for købmændene med udgangspunkt i fondens økonomiske resultater.
 De seneste 5 år har KFI uddelt 772 mio. kr. til de selvstændige købmænd i Danmark.

Fondens indtægter kommer primært fra en portefølje af erhvervs-og 
beboelsesejendomme. KFI ejer og administrerer 162 ejendomme med ca.
 391.000 m2 udlejningsareal og ca. 1.100 lejemål.

I størstedelen af ejendommene er der mindst et lejemål med en
dagligvareforretning, og KFI er i alt udlejer til ca. 150 dagligvarebutikker, heraf
 godt 100 selvstændige købmænd.

KFI er den største uafhængige udlejer til dansk
 dagligvarehandel.

Mission

KFI’s mission er at stille lokationer og finansielle ydelser til rådighed for den selvstændige købmand samt at uddele midler til denne under hensyntagen til bæredygtige løsninger

Vision

KFI’s vision er at styrke den selvstændige købmands position

Derfor arbejder vi for, at:

 • Spille en aktiv rolle i forhold til de selvstændige købmænd sammen med øvrige aktører
 • Sikre høj gennemsigtighed i muligheder og betingelser for finansiering
 • Opretholde en stærk finansiel kapacitet for at sikre evnen til at tilbyde konkurrencedygtig finansiering på langt sigt
 • Opretholde en balanceret kapitalstruktur for at sikre evnen til at tilbyde konkurrencedygtig finansiering på langt sigt
 • Kunne stille krav om brug af kvalificeret rådgivning i  forbindelse med samarbejde om lokationer og finansielle ydelser
 • Tilbyde konkurrencedygtige lokationer og finansielle ydelser gennem et højt kendskab til den enkelte købmands muligheder
 • Bidrage aktivt til at styrke de selvstændige købmænd og finansiere købmænd, der vurderes at have et langsigtet potentiale
 • Finansiere aktiviteter, hvis effekt er en styrkelse af alle  selvstændige købmænd