Ny profil skal styrke de frie købmænd

KFI har valgt Terje List som ny direktør, samtidig med at Jesper Loiborg fratræder. Terje List skal blandt andet skrue op for investeringerne i de frie købmænd og styrke dem i konkurrencen på markedet, siger bestyrelsesformand.

Danmarks frie købmænd skal styrkes, så danskerne også i fremtiden kan handle hos lokale købmænd, der ejer og driver deres egne butikker.

Derfor tiltræder Terje List som ny direktør. KFI er i gang med en omstilling, hvor der er sat skub i uddelingerne til de frie købmænd og investeringer i udviklingen af deres købmandsskab.

Terje List skal drive den udvikling endnu videre, siger Bo Rygaard, bestyrelsesformand i KFI:

”KFI er en veldrevet og meget solid forretning, og det er i høj grad Jesper Loiborgs fortjeneste. Nu er tiden inde til at sætte endnu mere skub i en udvikling, hvor vi hjælper de frie købmænd mest muligt. Terje List har omfattende erfaring indenfor dagligvare- og detailhandel. Han er den rigtige mand til at forstå købmændenes behov og hjælpe dem med at udvikle deres forretning.”

KFI er en fond, der stiller lejemål og finansielle ydelser til rådighed for frie, danske købmænd. I 2018 afsatte KFI 150 mio. kr. til uddeling blandt købmændene. KFI ejer sammen med Norgesgruppen og købmændene dagligvarekoncernen Dagrofa, der blandt andet driver kæderne MENY og Spar. KFI og Norgesgruppen ejer også den grønlandske supermarkedskæde Pisiffik.

De frie købmænd har gode muligheder for selv at bestemme varesortiment og indretning af deres butik. De udmærker sig for eksempel ved at føre lokale råvarer eller målrette deres forretning til det lokalsamfund, de er en del af.

Terje List var fra 2000-2017 direktør for Matas A/S og fra 1994-1997 som detaildirektør medlem af ledelsesgruppen i Dagrofa A/S.

Han ser frem til at arbejde videre med en struktur, der både skal støtte den individuelle købmand i hans forretning og det frie købmandsskab i det hele taget.

”Det er i høj grad de frie købmænd og hans eller hendes personlige engagement, som sørger for, at der findes dagligvarebutikker i Danmark, hvor man kan få en indkøbsoplevelse, der ikke ligner enhver anden. Det er ægte købmandsskab. Jeg ser det som et kæmpe privilegium at få lov at støtte en unik del af den danske dagligvarehandel,” siger han.

 

Blå bog

Terje Laurberg Lyngø List, f. 1965 i Sønderborg.

Nyansat adm. direktør i KFI Erhvervsdrivende Fond.

Terje List var adm. direktør i Matas A/S fra 2000-2017 og topchef for i alt 292 butikker og webshop. Han ledede Matas under tre forskellige ejerformer: Først som en virksomhed ejet af selvstændige butiksejere, så i kapitalfondsejerskab og endelig som børsnoteret virksomhed. Matas etablerede under Terje Lists ledelse landets største kundeloyalitetsprogram med omkring halvanden million medlemmer.

Fra 1997-2000 var Terje List adm. direktør i dagligvarekoncernen Suma Holding A/S, der drev 32 supermarkeder, og som senere blev solgt dels til Salling Group A/S og dels til KFI.

Terje List har desuden været en del af ledelsen i Dagrofa A/S fra 1994-1997 og mejerivirksomheden Enigheden A/S fra 1989-1994.

Han sidder i bestyrelsen i optikervirksomheden Synsam Group AB (bl.a. Profil Optik) og i 3C Retail A/S (bl.a. Leasy A/S). Han var medejer af Riccos Kaffe Aps fra 2018-2019.

Terje List har en kandidatgrad i økonomi og virksomhedsledelse fra CBS.

Han modtog i 2017 Dannebrogsordenens Ridderkors.

Han er gift med Liselotte Højland List og har tre børn. Familien bor i Klampenborg nord for København.

 

Kontakter

Per Sten Nielsen
Kommunikationschef i KFI
Tlf.: 21661877/39156030
Mail: psn@kfi.dk

Flere nyheder fra KFI

 • Alle nyheder
 • Andet
 • Ejendomme
 • Finans
 • Klima & Miljø
 • Uddelinger
Andet

REMA elever i New York

Hvert år kårer REMA 1000 landets to bedste butikselever, der får en inspirationstur til New York som gave. I år var det Caroline Mathilde Fihl ...

Læs mere
Ejendomme

Lidt vildere natur ved købmanden

Vi vil gerne skabe lidt vildere natur omkring vores ejendomme, så der bliver bedre plads til blomster, planter, bier, insekter og fugle. I et pilotprojekt ...

Læs mere
Ejendomme

KFI køber ejendom i Roskilde

Vi har købt ejendommen Skomagergade 11-15 i centrum af Roskilde. Siden opførelsen i 1968 har der ligget forskellige supermarkeder: HAMI, Strandberg, Favør og SuperBest. Nu ...

Læs mere

Georgrafisk spredning efter værdi

Vi ejer og administrerer 162 ejendomme med 391.000m² udlejningsareal og ca. 1.100 lejemål.

I størstedelen af ejendommene er der mindst et lejemål med en dagligvareforretning, og KFI er i alt udlejer til ca. 150 dagligvarebutikker, heraf godt 100 selvstændige købmænd.

KFI er den største uafhængige udlejer til danskdagligvarehandel.

John Wagner

Bestyrelsesmedlem

Ledelseserhverv

Adm. direktør for DSK 1995-2023. Best.fmd. Fonden af 1. oktober 1959. Næstfmd. VANA – dansk emballageansvar. Best.medl.: Dansk Selskab for Virksomhedsledelse. Medlem af Advisory Board Stop Spild af Mad, Madkulturen og Aveny-T.

Særlige erfaringer og kompetencer

Sagkyndig dommer i Sø- og Handelsretten (markedsføring og konkurrenceret). Tidligere medlem af en række udvalg og kommissioner på det erhvervspolitiske område og generalsekretær for Det konservative Folkeparti, politisk redaktør på Jyllands-Posten, Weekendavisen, Børsens Nyhedsmagasin og Berlingske samt medlem af DR’s bestyrelse.

Jesper Eigen Møller

Bestyrelsesmedlem

Ledelseserhverv

Fmd. Den Nationale Storebæltskomité, Thornæs Destilleri A/S, Entrepreneurship Denmark, Linkfire A/S og Konsolidator A/S. 

Særlige erfaringer og kompetencer

Erfaring indenfor bestyrelsesarbejde, ledelse, markedsføring og salg af dagligvarer. Tidl. direktør hos Coca-Cola, ISS og Toms Gruppen. Tidligere fmd. for Dansk Industri. Tidl. næstfmd. Brøndbyernes IF Fodbold A/S.

Michael Christiansen

Næstformand

Ledelseserhverv

CEO Cim Invest ApS og Cim Invest 2 ApS. CFO og partner i PriceShape A/S. Best. fmd. Golf Experten og Price Shape A/S. Næstfmd. Dagrofa ApS. Best. medl.: Unisport og BYGMA Gruppen A/S.

Særlige erfaringer og kompetencer

Lederstillinger i dansk dagligvarehandel og detailhandlen (IDdesign, Fakta og Silvan) og har bl.a. beskæftiget sig indgående med placering, køb, drift og finansiering af detailhandelsbutikker, samt onlinesalg og digitalisering af interne processer.

Bo Rygaard

Bestyrelsesformand

Ledelseserhverv

Adm. direktør Dreyers Fond. Best. fmd.: Netcompany A/S, Opti Group Int., Sovino Brands, KV Fonden og Richters Fond. Næstfmd. Statens Ejendomsselskab A/S. Best. medl.: Fondenes Videnscenter, Real Care fonden, Wexøe A/S samt Knud & Dagny Gad Andresen Fonden.

Særlige erfaringer og kompetencer

Erfaring indenfor dagligvarehandel, ejendomme og fonde: Koncerndirektør i hhv. Nordisk Film, Fazer International, Rockwool International og Duni International samt tidl. fmd. for Parken Sport & Entertainment A/S og Huscompagniet A/S.

“Et resultatet af tre fusionerede fonde, med et fælles mål om at støtte den selvstændige købmand”

Vores historie

KFI Erhvervsdrivende Fond, tidligere Købmændenes Finansieringsinstitut, er 
oprindeligt stiftet i 1955. KFI arbejder for at styrke de selvstændige købmænds position i
 Danmark og stiller lejemål, finansielle ydelser og uddelinger til rådighed for købmændene.

Ambitionen er at foretage de størst mulige og mest effektive uddelinger til
støtte for købmændene med udgangspunkt i fondens økonomiske resultater.
 De seneste 5 år har KFI uddelt 772 mio. kr. til de selvstændige købmænd i Danmark.

Fondens indtægter kommer primært fra en portefølje af erhvervs-og 
beboelsesejendomme. KFI ejer og administrerer 162 ejendomme med ca.
 391.000 m2 udlejningsareal og ca. 1.100 lejemål.

I størstedelen af ejendommene er der mindst et lejemål med en
dagligvareforretning, og KFI er i alt udlejer til ca. 150 dagligvarebutikker, heraf
 godt 100 selvstændige købmænd.

KFI er den største uafhængige udlejer til dansk
 dagligvarehandel.

Mission

KFI’s mission er at stille lokationer og finansielle ydelser til rådighed for den selvstændige købmand samt at uddele midler til denne under hensyntagen til bæredygtige løsninger

Vision

KFI’s vision er at styrke den selvstændige købmands position

Derfor arbejder vi for, at:

 • Spille en aktiv rolle i forhold til de selvstændige købmænd sammen med øvrige aktører
 • Sikre høj gennemsigtighed i muligheder og betingelser for finansiering
 • Opretholde en stærk finansiel kapacitet for at sikre evnen til at tilbyde konkurrencedygtig finansiering på langt sigt
 • Opretholde en balanceret kapitalstruktur for at sikre evnen til at tilbyde konkurrencedygtig finansiering på langt sigt
 • Kunne stille krav om brug af kvalificeret rådgivning i  forbindelse med samarbejde om lokationer og finansielle ydelser
 • Tilbyde konkurrencedygtige lokationer og finansielle ydelser gennem et højt kendskab til den enkelte købmands muligheder
 • Bidrage aktivt til at styrke de selvstændige købmænd og finansiere købmænd, der vurderes at have et langsigtet potentiale
 • Finansiere aktiviteter, hvis effekt er en styrkelse af alle  selvstændige købmænd