Det nye Domus Vista

Domus Vista på Nordens Plads, Frederiksberg, er blandt de største udviklings-og moderniseringsprojekter i KFI’s historie. KFI købte stueetagen samt første sal i 2010. Førstesalen blev siden solgt til TK Development, der indretter 127 ungdomsboliger med forventet indflytning i 2018.

Udviklingen af ejendommen er foregået i nært samarbejde med Frederiksberg Kommune. I stueetagen er kommunen flyttet ind i et helt nyt medborgercenter med kommunale indsatser for integration, sundhed, undervisning og medborgerskab samt bibliotek. Det blev taget i brug i sommeren 2017.

Stueetagens centerdel har også undergået en total forvandling. Facaden har fået et helt nyt udtryk. Det oprindelige centertorv er væk. Meny-butikken er udvidet og er med sine 2.200 kvm. salgsareal nu blandt de største i Danmark. Herudover indeholder de 7.000 kvadratmeter i stueetagen en læge­klinik, en fysioterapeut, et apotek, en stor Petworld forretning samt Fitness Yoga Club, et 1.500 kvadratmeter stort, eksklusivt center for velvære.

Renoveringen af centerdelen begyndte i efteråret 2016, og i 2017 startede ombygningen og udvidelsen af Meny butikken, der har fået nye, flotte afdelinger med slagter/delikatesse og fisk. Vinafdelin­gen har fået tilført en bardisk, som kan bruges i forbindelse med vinsmagninger og andre arrangementer. I butikkens for område kan kunderne besøge et nyt og større Bodenhoff bageri med en lille café med udsigt til Nordens Plads. Her er også en loungebar, hvor man kan nyde vin og tapas i tilknytning til Peter Beiers chokoladebutik.

Domus Vista stod færdigt i 1969 og er en af Storkøbenhavns mest karakteristiske ejendomme. Det 102 meter høje tårn med 30 etager har altid været anvendt til lejligheder og er fortsat Danmarks højeste beboelsesejendom. Centerdelen har tidligere været anvendt til blandt andet hotel.

 

Medborgercentret med bibliotek danner rammen om indsatser i forhold til integration, sundhed og undervisning.